Dovolenka v zahraničí

30.08.2011 14:29

Dovolenka v zahraničí sa stáva pre mnhhých slovákov úplne bežná a dovoliť si ju môže čoraz viac z nás. Preto mnoho Slovákov hlavne v letných mesiacoch opúšťa svoju domovskú krajinu a vydáva sa do zahraničia, či už k moru, alebo do kopcov niekde v zahraničí.

 

Medzi najznámenšiu a najobľúbenejšiu dovolenkovú destináciu pri mori určite patrí Chorvátsko, niekedy nazývané aj Slovenské more. Pre Slovákov je zaujímavé hlavne jeho dostupnosťou čo sa týka cien, ale aj dopravy, veď na aute sa k moru po nových diaľniciach nie je problém dostať za 10 hodín pohodlnou jazdou s občasnými prestávkami. Okrem toho sú mnohí Slováci pri výbere destinácie konzervatívjejší a radšej stavia na rokmi overenú klasiku, ako by mali cestovať niekde do neznámeho prostredia.

 

Pre tých ,ktorí neradi cestujú k moru a radšej vyhľadávajú napríklad turistiku po horách, je ideálna krajina na dovolenku napríklad Rakúsko, ktoré je z veľkej časti pokryté končiarmi Álp.Sú vhodné na pešiu turistiku, ale v poslednom období čoraz viac aj na cykloturistiku. Sú tam aj skvelé hotely a penzióny, ktorých kvalitu snáď ani netreba pripomínať. Jeho nespornou výhodou je aj to, že Rakúsko je členom Schengenského priestoru a našim susedom. Cykloturistika sa dá takisto robiť aj na Rakúskom úseku Dunaja, ktorého povodie je prešpikované rozličnými cyklotrasami pre náročnejších a aj pre menej náročných.