Najlacnejšia dovolenka

31.08.2011 12:24

Ako spraviť svoju dovolenku čo najlacnejšiu a pritom čo najlepšiu a najkrajšiu zaujíma určite mnoho slovákov. Finančná situácia mnohým z nás neumožňuje za dovolenku utratiť príliš veľa peňazí, čím sa situácia trocha komplikuje. Neznamená to však, že si za malé peniaze nemáte ako dopriať kvalitnú dovolenku, ktorá vám prinesie vytúžený oddych. Treba si však dobre premyslieť kedy, ako a kam sa na dovolenku vyberieme.

 

Úplne najlacnejšií typ dovolenky je na Slovensku v nejakom domácom kempe. Ušetríte náklady za cestu, ktorá je okrem iného aj časovo menej náročná. Ak však chcete dovolenku stráviť pri mori, potom je kemp alebo bývanie v stane takisto jednou z najlacnejších možností. Stačí, že vám nerobí problém prespávať v stane. Kempingy a stanové tábory sú obvykle dobre vybavené čo sa týka stravovania. Hygienické zariadenia ako záchody čo sprchy sú takisto úplnou samozrejmosťou.

 

Pre ešte lacnejšiu dovolenku je dobré využiť ponuku last miutov, ktoré sa nachádzajú obvykle v nízkych cenových reláciách.Z výberu dovolenkových destinácií pri mori vás dovolenka vyjde najlacnejšie suverénne v Bulharsku, ktoré je nasledované Chorvátskom a Talianskom. V tom by nemal byť problém, lebo to sú aj najčastejšie dovolenkové destinácie pre slovákov.

 

Hotely, apartmány prípadne priváty sú obvykle o niečo drahšie, no zato je v nich príjemnejšie a máte tam aj viac priestoru.