Lacná dovolenka pre rodiny s deťmi

21.08.2011 09:10

Dovolenka pri mori je pre mnoho Slovákov čoraz menej nedostupným luxusom a slovenčinu sa dá čoraz častejšie počuť po stredomorských aj iných dovolenkových destináciách. Mnohí Slováci ale riešia problém, kam s deťmi počas dovolenky, prípadne či je vhodné zobrať ich ratolesti so sebou k moru alebo ich radšej nechať doma niekomu na starosť.

Ak by ste teda v lete radi išli na dovolenku a chceli by ste so sebou zobrať aj vaše ratolesti, rád by som uviedol do pozornosti, že mnohé cestovné kancelárie majú pre klientov ako vy pripravené všelijaké druhy zliav a zvýhodnení. jedná sa predovšetkým napríklad o cestu pre deti zadarmo či dokonca celý pobyt zadarmo. Vekové obmedzenie majú rôzne cestovny nastavené inak ale zvyčajne sa pohybuje od 6 do 12 rokov. Ak ste o takýchto akciách ešte náhodou nepočuli, možno zmenia váš názor na dovolenku a nebudete ju odkladať o niekoľko rokov, keď vaše deti trocha vyrastú.

Takisto po dovolenkových destináciách existuje veľa hotelov, ktoré majú zmluvy s cestovkami, ktoré sa zaoberajú zájazdmi rodín s deťmi. Tieto hotely prípadne apartmánové komplexy či kempy ponúkajú najrozličnejšie druhy programov pre malé deti, aby sa na dovolenke nenudili. nemusíte sa teda báť, že vaše deti budú dovolenku vnímať ako nudu a nebudú sa na ňu ani trocha tešiť.

Dovolenka s deťmi sa tak možno stane pravidlenou súčasťou váško leta aj po ďalšie roky, keď to bude môcť vaša finančná situácia dovoliť. Deti do 3 rokov je však predsalen lepšie nechať doma, lebo cudzie prostredie, horúčavy, na ktoré nie je zvyknuté a ostré slnko by mu mohlo viac uškodiť ako prospieť, čo si určite ako rodičia neželáte.